2015-12-01 19:53:50• hírek • Szatmár.ro

Felkapcsolták a téli, ünnepi díszkivilágítást Szatmárnémetiben

A hagyományoknak megfelelően december 1-jén 18 órakor kapcsolta fel Szatmárnémeti polgármestere, Dorel Coica a megyeközpont ünnepi díszkivilágítását. Ez alkalomból rengeteg szülő látogatott ki gyermekével a régi főtér parkjába, hogy az elsők között készíthessen fotót az ünnepi fényekről és a város karácsonyfájáról.

Az utóbbi évek legdrágább díszkivilágítását kapcsolta fel Dorel Coica polgármester kedden késő délután. 2012-ben 360 ezer lejt, 2013-ban 320 ezer lejt, 2014-ben pedig 200 ezer lejt költött a polgármesteri hivatal a megyeközpont díszkivilágítására - idén az összeg meghaladja az 500 ezer lejt!

A díszkivilágítás elemeinek javarészét már november elejére felszerelték, a polgármestyeri hivatal ezt azzal indokolta, hogy el akarták kerülni a decemberhez közeledve egyre nagyobb autós forgalmat.

A régi főtéren felállított karácsonyfa mellett további nyolc helyszínen díszítettek fel fenyőfát: a Soarelui lakónegyed bejáratánál, a 17-es lakótelep parkjában, a Ganea utcában, a Május 14 lakónegyedben, a Szolidaritás lakónegyedben, a 16-os lakónegyedben a Csend parkjában, a Szatmár Megyei Kórház szomszédságában és Szatmárzsadányban.

Idén több olyan utcát és kereszteződést is ünnepi fénybe borítottak, melyeket az elmúlt években némileg hanyagoltak ilyen szempontól.

 

Ünnepi díszkivilágítás Szatmárnémetiben

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: